Havsa Meslek Yüksekokulu Edirne Kırmızısı’nı Tanıtmaya Devam Ediyor

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Edirne Kırmızısı tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Meslek Yüksekokulu bahçesinde bulunan kökboyaların hasat gününde talep eden ilkokul öğrencileri için demostrasyon çalışmaları yapılıyor.

26 Ekim 2023 tarihinde Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapılan kökboya hasadı ve kumaş boyama etkinliğine bu yıl Edirne’den Filiz Okulları ve Küçük Kaşifler Anaokulu öğrencileri katıldı. Öğrencilerimize Edirne Kırmızısı’nın hikayesini ve bu rengi üreten bitkiyi tanıttıktan sonra, sembolik olarak hasat gerçekleştirildi. Kazan içerisinde kumaş ve ip boyamasının nasıl yapıldığı gösterildi.

Etkinliğimize katılın öğrencilerimiz Kökboya yetiştirme alanımızı, çeşitli sebzelerin ekili olduğu hobi bahçelerimizi ve ekinezya, yağgülü, biberiye ve adaçayı bulunan tıbbi aromatik bitkiler bahçemizi gezerek buradaki doğal ürünleri toplama fırsatı buldular.

Bu içerik 29.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 254 kez okundu.